Atelier practic: Designul proiectelor și scrierea propunerilor de finantare

Dorințele și nevoile sunt multe, iar resursele disponibile sunt limitate.

Resursele nu ajung neapărat la cei care au cea mai mare nevoie saucare își doresc mai mult, ci la cei care conving deținătorii de resurse că intervenția lor este coerentă și va produce o schimbare.

Pasiunea și energia te vor ajuta să implementezi un proiect, dar resursele pentru a-ți pune ideile în aplicare le vei obține doar cu gândire logică și structurată + redactarea corectă și convingătoare a propunerii de proiect.

În atelierul practic Designul proiectelor și scrierea propunerilor de finanțate ne vom ocupa să structurăm logic intervenția pe care o dorești și să umplem de sens conceptele specifice designului de proiect. Atelierul cuprinde aplicații practice pentru a da formă ideii tale de proiect și a primi feed-back de la formator și colegi. Te vei împrieteni cu scopul, obiectivele, rezultatele, efectele, impactul, digrama Gantt, matricea logică și altele asemenea.

Despre ce discutăm:

  • Termeni specifici designului de proiect
  • Definirea problemei și analiza nevoilor
  • Formularea soluției
  • Firul roșu al proiectului – logica intervenției propuse
  • Legături cu managementul și implementarea proiectului
  • Monitorizare, evaluare și impact
  • Buget și mobilizarea resurselor
  • Întrebările tale (oricare ar fi ele, dacă sunt la subiect!)

Când și unde:

9-11 martie 2021, online, Zoom (17:00-19:00 în fiecare zi)

Cum particip:

Completează formularul de înscriere și eu revin cu detalii.

Alege opțiunea potrivită pentru tine:

Eu cred că participarea la un curs/atelier este un pas important, dar are nevoie de pașii următori pentru a produce schimbarea pe care o dorești. De aceea îți ofer mai multe opțiuni din care să alegi ce crezi că se potrivește mai bine nevoilor tale. Pentru că mulți știm ce este de făcut, dar puțini facem efectiv aceste lucruri. Iar eu vreau să te ajut nu doar să înțelegi ce-i cu proiectele, ci și să scrii un proiect care să devină realitate.

320 lei pentru 6 ore de atelier practic online

520 lei pentru 6 ore de atelier practic online + 1 sesiune de consultanță personalizată pentru ideea ta de proiect (cu durata de 1 oră)

680 lei pentru 6 ore de atelier practic online + 3 sesiuni de consultanță personalizată pentru ideea ta de proiect (durata cumulată 3 ore)

Cine sunt eu?

Mă definesc drept scriitor de proiecte și mi-am câștigat existența exclusiv în acest mod timp de 14 ani. Am peste 20 de ani de activitate în sectorul nonprofit și am scris cu succes propuneri de finanțare pentru finanțatori diverși precum Comisia Eurtopeană (PHARE; Erasmus+, EuropeAid), fundații private (Mott Foundation, Oak Foundation, Kind Baudouin Foundation), finanțatori publici și privați (USAID, World Learning, EEA Grants, Fondul ONG, Active Citizens Fund, CEE Trust for Civil Society, Balkan Trust for Civil Society). În 2017 am renunțat la locul de muncă și m-am dedicat construirii unei afaceri de consultanță, training și coaching. Specialitățile mele sunt: design și management de proiect, scrierea propunerilor de finanțare, planificare strategică, dezvoltare organizațională, guvernanță pentru organizații nonprofit, monitorizare și evaluare, analiza de nevoi, colectare și analiză de date, dezvoltarea de instrumente de evaluare personalizate. Majoritatea clienților mei sunt organizații neguvernamentale din România, Uniunea Europeană, Balcani, Caucaz și Asia. Poți afla mai multe despre mine aici.