AdaptABILITATE (AQ)

De ce AdaptABILITATE?

Știi că anul 2020 a generat un progres al digitalizării echivalent cu progresul realizat timp de 10 ani în condițiile de dinainte de pandemie?

Dacă vrei să contezi și să performezi în condițiile schimbătoare de azi, atunci programul AdaptABILITATE este pentru tine!

În următorii 10 ani, 40% dintre ocupațiile care există astăzi vor dispărea și aproximativ 375 milioane de oameni trebuie să se recalifice. (World Economic Forum & McKinsey 2020)

Spusele lui Charles Darwin sunt deja un adevăr care a trecut proba timpului: ”Nu specia cea mai puternică sau cea mai inteligentă supraviețuiește, ci aceea care se adaptează cel mai bine la schimbări.” Adaptabilitatea este o ABILITATE care se poate dezvolta.

Tu cum te pregătești pentru noua realitate?

Dictionar de AdaptABILITATE

Adaptabilitate

O abilitate esențială pentru sănătatea psihologică individuală, succesul social și realizările academice sau profesionale.

AQ

Coeficientul de adaptabilitate = Adaptability Quotient

AQme

Raportul individual de evaluare a coeficientului de adapabilitate pe cele trei dimensiuni: abilități, caracteristici, factori de mediu, însoțit de sugestii de resurse accesibile pentru a dezvolta diferite dimensiuni.

AQteam

Raportul de adaptabilitate al echipei rezultat prin agregarea rezultatelor individuale, la care se adaugă indexul disponibilității la schimbare (change readiness index) și recalificare (reskill index).

AQ este o măsură a adaptabilității bazată pe știință, care evaluează abilitățile, caracteristicile și factorii de mediu care afectează succesul acțiunilor și comportamentelor umane și organizaționale ca răspuns la incertitudine, informații noi sau circumstanțe schimbate. (Decoding AQ 2021)

Cum se întâmplă lucrurile ?

Este disponibilă online în limba engleză; se desfășoară sub forma unei conversații cu chatbot-ul AIDA și durează aproximativ 25 de minute. Ai acces imediat la raportul tău individual și la resurse disponibile online pentru a-ți dezvola anumite componente ale adaptabilității (cărți, cursuri, Ted talks etc.)

Afli mai multe detalii despre coeficientul tău de adaptabilitate și componentele acestuia, ariile de excelență care te ajută să te adaptezi și ariile de dezvoltare pe care le poți influența pentru a crește nivelul tău individual de adaptabilitate și a reduce disconfortul adaptării la incertitudine și schimbare, într-o sesiune de consultanță de 30-60 min.

Decizi să folosești ceea ce ai aflat singur/ă sau alături de mine, în cadrul unui program de coaching în care planificăm ce schimbări vrei să faci pe baza coeficientului tău de adaptabilitate. Eu îți voi fi aproape pentru a te ghida să găsești motivația de a transforma dorințele tale de dezvoltare în realitate.

Cum știi dacă este pentru tine?

Dacă te regăsești în una sau mai multe dintre situațiile de mai jos, atunci sigur este pentru tine:

 • modul în care se întâmplă lucrurile la locul tău de muncă s-a schimbat în ultimele luni?
 • nivelul de incertitudine cu privire la modul cum se vor face lucrurile în viitor crește permanent la locul tău de muncă?
 • simți tot mai des presiunea de a găsi soluții alternative de a face lucrurile, pentru că circumstanțele s-au schimbat?
 • simți că ai nevoie de multă voință și hotărâre pentru a duce la bun sfârșit obiectivele personale sau profesionale?
 • simți că nu toți oamenii din echipă merg în aceeași direcție?
 • simți că este necesar să înveți noi moduri de a face lucrurile pe care obișnuiai să le faci într-un anumit fel?
 • îți dorești să ai mai mult sprijin din partea angajatorului pentru a pune în aplicare noi idei și soluții?
 • vrei să reduci stresul la locul de muncă?

Coordonezi o echipă?

Programul AdaptABILITATE este disponibil pentru echipe cu minim 5 membri. Pe baza rapoartelor individuale AQme se generează raportul de echipă AQteam, care stă la baza dezvoltării de soluții personalizate pentru creșterea adaptabilității și performanței echipei. Programele pot cuprinde training și coaching la nivel individual și de echipă, ateliere cu leadershipul și managementul superior pentru a alinia direcția de adaptabilitate astfel încât toate echipele să meargă către aceeași viziune, revizuirea sistemelor și procedurilor interne dacă acestea se dovedesc a fi o barieră în calea creșterii adaptabilității etc. Soluțiile sunt personalizate, nu putem discuta despre rețete universal valabile de creștere a adaptabilității, dar elementul comun este investiția în oameni. Indiferent de industria în care un angajator activează, chiar dacă uneori putem umbla la sisteme sau proceduri, elementul cheie al adaptabilității rămân oamenii.

 

Ce aduce AQme în viata ta?

 • o înțelegere mai clară a abilităților și caracteristicilor tale individuale care afectează gradul tău de adaptabilitate
 • o listă de arii de excelență pe care le poți maximiza în relațiile personale și profesionale
 • o listă de arii de dezvoltare pe care le poți crește în mod intenționat și strategic pentru a-ți crește gradul de adaptabilitate
 • un plan de acțiune concret și resurse personalizate pentru a-ți crește adaptabilitatea (dacă alegi să întri în procesul de coaching)
 • o înțelegere mai clară a factorilor din mediul tău profesional care afectează în mod direct gradul tău de adaptabilitate
 • o echipă mai unită, mai coerentă și mai eficientă în fața incertitudinii și schimbărilor inevitabile (dacă alegi opțiunea pentru echipe)
 • o experiență de transformare a modului cum echipa ta se adaptează la circumstanțele schimbătoare (dacă alegi să întri în procesul de coaching cu echipa ta)

Cum accesez AQme?

Alege pachetul potrivit:

Pentru tine :

AQme: 275 lei (Raportul individual cu privire la coeficientul de adaptabilitate)

AQme Plus: 441 lei (Raport individual + 1 oră consultanță pentru interpretarea rezultatelor)

AQme Start: 1275 lei (Raport individual + 3 sesiuni de coaching individual)

AQme Optim: 2273 lei (Raport individual + 6 sesiuni de coaching individual)

Super AQme: 3605 lei (Raport individual + 12 sesiuni de coaching individual – plătești 10 sesiuni și primești 2 bonus)

Pentru echipa ta :

AQteam: Raportul de echipă AQteam + Rapoarte individuale cu privire la coeficientul de adaptabilitate

AQteam Plus: Raportul de echipă AQteam + Rapoarte individuale cu privire la coeficientul de adaptabilitate+ consultanță individuală 45 min / persoană

AQteam Start: AQteamPlus + atelier de armonizare a echipei

AQteam Optim: AQteam Start + coaching de grup pentru membrii echipei

Super AQteam: cuprinde AQteam Optim + coaching individual pentru leadership

Solicită oferta personalizată pentru echipa ta aici!

Câteva detalii

Raportul AQteam este disponibil doar prin intermediul unui partener certificat AQai. Evaluarea online se poate accesa online după aproximativ 3 zile de la momentul efectuării comenzii și înregistrării plății, pe baza unui link unic de acces pe care îl veți primi prin email, și trebuie finalizată într-o singură sesiune care durează aproximativ 26 de minute. Pentru  sesiunea de consultanță pentru interpretarea rezultatelor, programul de coaching individual sau atelierul de aliniere a echipei, vom discuta împreună un calendar care se potrivește atât cu agenda ta/voastră, cât și cu a mea. Sesiunile de consultanță și/sau coaching au loc online pe platforma Zoom. Atelierul de armonizare a echipei durează între 2 și 4 ore, în funcție de numărul de persoane, și poate fi organizat față în față sau online. 

Mai multe informații despre mișcarea AQai sunt disponibile pe pagina www.aqai.io Vezi documentarul Adapability and the Future of Work: Seeing the Invisible. AQ.