Cristina Rigman

Despre mine

Sunt un om care și-a dorit să vadă lumea încă de cînd era copil. Treizeci și patru de țări mai târziu, călătoriile au devenit o sursă de energie și de îmbogățire mentală și emoțională pentru mine.

Sunt un om care iubește oamenii și diversitatea lor inspirațională. După mulți ani în care am crezut suprem în structuri, procese și proceduri, am învățat și acceptat că ele nu valorează prea mult în absența oamenilor potriviți și pasionați care le pun în mișcare cu sens.

Sunt un om căruia i-a plăcut la școală. Am fost întotdeauna suficient de conștiincioasă pentru peformanță, niciodată genială, adeseori rebelă, dar întotdeauna pasionată de învățare. Cred în puterea învățării oricând, oriunde, de la oricine. Cu etică și sens.

Sunt un om care iubește măsura. În tot și în toate. Prea mult sau prea puțin devine problematic în toate sferele vieții.  Și ale muncii. Sunt un om care vrea să înțeleagă sensul lucrurilor. Atentă la detalii. Cu mintea ascuțită și structurată. Perfecționistă (dar mă tratez :).

Sunt un om care crede în ce face și face ceea ce crede. Prețuiesc echilibrul și pasiunea, bucuria și întregul. Trăiesc și profesez deplin, fără jumătăți de măsură. Sunt consultant, trainer, speaker și coach.

Ce pot face pentru tine?

Expertiza mea

În 2002 am absolvit Facultatea de Științe Politice, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și în 2004 studiile de master în Dezvoltare Comunitară și Managementul Serviciilor Publice la aceeași facultate.

Subiectele mele de interes au fost societatea civilă și metodele de cercetare în științe sociale. Îmbinarea acestor două domenii caracterizează întreaga mea carieră. Tot ce studiam în sfera cercetării din științele sociale aplicam în munca mea din organizații neguvernamentale. Studiile aprofundate de cercetare în științe sociale m-au echipat cu abilități și cunoștințe care îmi permit să elaborez instrumente complexe și personalizate de analiză de nevoi, monitorizare și evaluare la nivel de rezultate, efecte, impact și să implementez procese complexe de evaluare.

Am continuat să studiez și să fac cercetare la nivel academic în contextul mai multor burse care mi-au oferit șansa să studiez la Johns Hokins University (Baltimore MD, USA) și să fac cercetare la Woodrow Wilson Center for Scholars (Wasghington DC, USA) și Local Government Innitiative (CEU Budapesta).

Experientă

Mai multe despre experiența mea profesională

Anii de activitate în ARDOR m-au echipat cu gândire critică și capacitate de argumentare, structura și logica discursului, care m-au ajutat enorm să muncesc și să îmi câștig existența ca ”scriitor de proiecte” și facilitator de procese de planificare strategică.

Am condus pentru aproape 14 ani Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat Pro Vobis (Cluj-Napoca), am făcut parte din Consiliul Director al Centrului European de Voluntariat, al Federației ONG-urilor pentru Dezvoltare FOND,  și am fost Președinte al Federației VOLUM (2010 – 2013) și Președinte al Centrului European de Voluntariat între 2015 și 2019.

Sunt consultant, trainer, speaker,  coach, consultant certificat în analiză comportamentală prin metoda Maxwell DISC și practician certificat AQai (coeficientul de adaptabilitate).

Ce pot face pentru tine?

Certificări recente

Feedback & Reviews

Ce spun cei cu care am lucrat de-a lungul timpului

”Am lucrat cu Cristina la planificarea strategică a organizației. Are o capacitate extraordinară de a distinge ce este important, irelevant sau necesar și îți oferă esențialul. Este un partener de gândire și planificare pe a cărui minte ascuțită te poți baza.”

Mirela Oprea

(ChildPact, 2015)

”Excelent comunicator, cu o personalitate deschisă, reușește să transmită concepte abstracte într-o formă digerabilă, cu o structură perfect logică și un grad crescut de aplicabilitate.”

Ina Ferhane

(Centrul pentru Pace și Prevenirea Violenței, 2020)

”Pe Cristina o asociez cu dialoguri inteligente, rigoare, muncă pe pâine, engleză impecabilă, o prezență sigură și rafinat-critică, personalitate cu zvâc și umor dulce-acrișor, în funcție de audiență.”

Ioana C.

(Participantă coaching de grup, 2020)

Momente

care m-au făcut omul și profesionistul care sunt astăzi:

Viața cu mama, tata și fratele meu. Pierderea mamei în 1991. Viața cu Ciprian și Dragoș (2006). Viața cu David (2012). Prima zi de școală în care am fost mutată din clasa în care fusesem repartizată, în absența unei opțiuni explicite pentru o învățătoare anume, tocmai pentru că nu eram pe ’lista scurtă’ a dnei învățătoare.

Șocul cultural produs de mutarea de la Slatina la Cluj-Napoca în 1998. Facultatea de Științe Politice (licență 2002, master 2004).

Experiența de muncă (Camp Kinya, Vermont, 2001), studiu (Johns Hokins Center for Civil Society Studies, Baltimore, 2004) și cercetare (Woodrow Wilson Center for Scholars, Washington DC, 2006) din Statele Unite ale Americii. Cursurile de metode de cercetare în științe sociale predate de Gabriel Bădescu. EPICS (European Program in Civil Society Leadership) – patru module la University of Stockholm, Heidelberg University, Vienna University, Trinity College Dublin (2009).

Cei 14 ani petrecuți ca angajat la Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat (2003-2017). Cei 14 ani de activitate la nivel european în Centrul European de Voluntariat (2005-2019) și prieteniile dobândite în acești ani.

Cursurile și certificările din ultimii ani: manager de proiect (2012), trainer of trainers (2013), specialist îmbunătățire procese – planificare strategică (2013), Trainer și Speaker Independent și Certificat John Maxwell Team (2020), Consultant certificat în metoda Maxwell DISC (2020), practician certificat AQai (coeficientul de adaptabilitate – 2021). Activitatea de formator în Rețeaua Eramsus+ gestionată de ANPCDEFP (din 2014).

Cincizeci de contracte de consultanță și training semnate și onorate în ultimii 6 ani. Zece procese de planificare strategică participativă facilitate. Peste 1000 de ore de training. Peste 650 de ore de moderare/facilitare discuții și evenimente. Toate interacțiunile cu toți oamenii pe care i-am cunoscut în toți acești ani