Scrisoare de la școala copilului meu

21 aprilie 2020

Drag părinte,

Astăzi se termină vacanța și vom relua activitățile educative. Sperăm că și vacanța ta a fost plină de bucurie, în ciuda izolării și a situației generate de pandemia Covid-19. Noi, la școala copilului tău, am folosit acest timp ca să pregătim mai bine reluarea activităților educaționale. Știm că nu am fost tocmai pregătiți pentru prima perioadă de suspendare a cursurilor, care ne-a luat și pe noi prin surprindere, și sperăm că ne vei acorda înțelegerea ta pentru modul în care am gestionat situația. Acum însă, am avut mai mult timp să ne pregătim și sperăm că tot ce am ales să facem pentru copilul tău, elevul nostru, va face reluarea activităților educaționale mai plăcută și mai productivă.

Suntem preocupați în primul rând de progresul educațional al copilului tău, elevul nostru. Știm că și tu, drag părinte, experimentezi provocări multiple datorită acestei situații. Poate lucrezi de acasă și trebuie să găsești calea să împaci activitățile casnice cu programul tău de lucru și cu programul de școală online al copilului. Poate împărțiți telefonul, tableta sau laptopul. Poate mergi în continuare la lucru și ești expus permanent presiunii de a asigura sănătatea familiei tale sau poate chiar ți-ai pierdut locul de muncă. Vrem să știi că înțelegem provocările prin care treci și ne dorim să nu te împovărăm suplimentar cu prea multe și dificile sarcini legate de activitatea educațională. Știm însă că îți dorești tot ce este mai bun pentru copilul tău și știi cât de importantă este educația pentru viitorul lui, de aceea ne-am pregătit pentru un parteneriat adevărat între școală, părinte și copil, pentru a pune interesul copilului tău, elevul nostru, pe primul loc.

Odată cu reluarea activității educaționale vom utiliza platforma ://scoalaonlineedevis.ro.   Vei primi pe grupul de comunicare al clasei toate informațiile necesare pentru accesarea platformei direct de la învățătorul copilului tău, care te poate ghida în utilizarea platformei dacă nu reușești să faci asta cu ajutorul ghidului de utilizare pe care îl vei primi. Am încercat să căutăm o singură soluție tehnică pentru a nu te încărca suplimentar cu utilizarea mai multor platforme, cu crearea mai multor conturi de utilizator sau cu gestionarea prea multor interfețe electronice. Te asigurăm că platforma aleasă are toate funcțiile necesare pentru a oferi o experiență de învățare pozitivă și pentru a acoperi cerințele educaționale la nivelul anului de studiu al copilului tău, elevul nostru. Suntem în proces de a oferi cadrelor noastre didactice instruire și sprijin pentru desfășurarea activităților educaționale online. Dacă ai experiență de lucru cu platforme de învățare și instrumente care crezi că pot sprijini procesul educațional online și vrei să ne ajuți, îți vom fi recunoscători.

Vei primi săptămânal pe platformă conținut de parcurs, fișe de lucru și exerciții de lucrat în caiet. La finalul săptămânii te rugăm să încarci la secțiunea Teme tot ce a lucrat copilul tău, elevul nostru, pe parcursul săptămânii. Învățătorul clasei va verifica temele realizate și va reveni cu observații în funcție de nevoie. Știm că în această perioadă circulă o abundență de informații despre materiale educaționale disponibile online. Ești liber să alegi materiale suplimentare pentru copilul tău. Noi îți vom trimite doar conținutul necesar în conformitate cu programa școlară a nivelului de studiu la care se află copilul tău, elevul nostru. Nu vrem să creăm confuzie amestecând materialele sugerate cu materialele solicitate pentru încheierea situației școlare oficiale, astfel că suntem foarte atenți să selectăm cel mai potrivit conținut pentru copilul tău, elevul nostru.

Nu în ultimul rând, vrem să te asigurăm că suntem preocupați să menținem continuitatea unei relații personalizate a elevilor cu cadrele didactice și, în măsura posibilităților, cu colegii. Știm cât este de importantă socializarea pentru copii, de aceea am planificat activități interactive săptămânale cu toată clasa sau, alternativ,  cu grupe de elevi. Vei primi, la începutul fiecărei săptămâni, la secțiunea Mesaje din platformă, detalii despre data, ora și tipul de activitate planificat. Suntem siguri că activitățile de lectură sau muzică și mișcare pot fi realizate prin mijloace electronice și pot asigura interacțiunea atât de necesară între elevi și între elevi și cadrele didactice. Nu uita că ai posibilitatea să programezi o consultație online pentru copilul tău nu doar cu învățătorul clasei, ci și cu consilierul nostru școlar. Poți folosi funcția Mesaje din platformă unde poți trimite direct mesaje pentru planificarea întâlnirii.

Sperăm că aceste informații îți sunt de folos. Îți mulțumim încă o dată că sprijini școala să ajungă la copilul tău, elevul nostru, în această perioadă dificilă, și că ești partenerul nostru în asigurarea unei experiențe educaționale pozitive pentru elevii noștri.

Cu considerație,

Școala copilului tău

Nota Bene: Orice asemănare cu realitatea este pur întâmplătoare.